Скочи на садржај

Музички биоскоп

Драги малишани, у понедељак, 20.маја 2024. од 11.30 у Дому културе у Книћу, имаћете прилику да учествујете у јединственом доживљају гледања цртаног филма који уживо прати десетак инструменталиста. Добро нам дошли!

„„Muzički bioskop“ je namenjen deci i posvećen njihovoj muzičkoj edukaciji. Ideja projekta „Muzički bioskop“ ogleda se pre svega u upoznavanju najmlađih sa klasičnom muzikom, na jedan nov i nesvakidašnji način. Projekat je koncipiran tako da kamerni sastav sačinjen od sedam do deset muzičara uživo izvodi muziku i efekte iz crtanih filmova koji se istovremeno emituju na projekcijskom platnu na sceni.
Projekcija je sačinjena od epizoda koje u sebi sadrže bajke poput „Tri praseta”, „Uspavana lepotica”, „Palčić”, „Vuk u jagnjećoj koži” i druge, kao i likove poput Duška Dugouška i Elmera.
Muzika predstavlja sklop transkripcija i nove muzike kompozitora Predraga Radisavljevića i Igora Andrića. U okviru programa mogu se čuti dela Johanesa Bramsa, Petra I. Čajkovskog i drugih.
Kamerni sastav sastavljen je od gudačkog kvarteta, flaute, klavira i perkusija. U sinhronizaciji crtanih filmova učestvovali su reditelj Đorđe Nešović i pet kragujevačkih glumaca.
Ukupno trajanje projekcija je 40 minuta.“
Текст преузет са: pressek.rs